Добавяй баркодове и печели награди с Eco Partners App

11 март, 2022 31 март, 2022,

На 11 март даваме старт на новата ни кампания, свързана с мобилното приложение Eco Partners App! 

В края на 2021 г. беше приета Наредбата за намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда, която е в сила от началото на тази година! Тя залага изискване за подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. и точно върху тях ще се спрем в тази кампания! 

От 11 март до 31 март добавяйте баркодове от  пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. в базата данни на приложението, а ние ще ви даваме награди!!! 

Страхотните ни еко-партньори в кампанията са Арома, Комсед и Метро, както и всеки един от вас-участниците, с чиято помощ, чрез приложението, заедно правим разделното събиране в България разбираемо и достъпно! 

Включете сега в по-зеленото бъдеще, което ви възнаграждава още сега :P 

Вижте пълните правила на кампанията и всички награди, които можете да спечелите, тук.

Повече Eco Partners App:

Eco Partners App улеснява българите в разделното събиране на отпадъци от опаковки. Приложението запълва липсите по отношение на информираност и разбиране за разделното събиране на отпадъци от опаковки, като едновременно с това го модернизира, дигитализира и прави процеса достатъчно увлекателен, че да ангажира и задържи вниманието.

С Eco Partners App ви даваме информация за различните видове опаковки и как и къде е правилно те да бъдат изхвърлени. И при това я даваме по интересен иновативен начин – при сканиране на баркода на опаковката. Освен това в приложението потребителят може да види на карта всички наши жълти и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки в нашите общини и да намери най-близките до него такива. Така по един достъпен и увлекателен начин, всеки потребител ще разполага със знанието за правилно разделно събиране на отпадъците. В приложението може и много бързо и лесно да ни подавате сигнали, свързани с нашите контейнери.

Основните функции на приложението Eco Partners App са:

СКАНИРАНЕ

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка, в приложението получаваме информация относно материала на дадената опаковка, съответно и може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери на ЕП – респективно, ако това е възможно, в кой точно.

ЛОКАЛИЗИРАНЕ

За да е от още по-голяма полза за потребителите си, приложението си служи с локацията на устройството, от което се използва, за да изчисли къде може да бъде открит най-близкият контейнер на Еко Партнърс. В допълнение към това, съвсем улеснено е и подаването на сигнали за контейнерите ни.

ПРАВИЛА

Повишената информираност стои в основата на приложението, ето защо за всеки потребител е достъпен образователен гайд, който да напомня какво може и не може да се изхвърля в цветните контейнери, какви стъпки да бъдат изпълнени преди изхвърляне на дадената опаковка и къде.