Дай „Pet“, Благоевград!

Събираме отпадъци и даваме награди! Формулата за чиста околна среда и мотивирани ученици.

Казваме „Дай „Pet““ на Благоевград!

С кампания „Дай PET: Училищна надпревара“ мотивираме ученици, учители, ръководство и целия персонал на училищата в общината да обърнат специално внимание на пластмасовите бутилки от напитки до 3 л. в периода от 23 октомври до 24 ноември тази година.

Пластмасовите бутилки от напитки са един от най-масово разпространените отпадъци, замърсяващи природата! А материалите, от които са направени, са ценна суровина, която, когато се рециклира, може да се превърне в безброй и най-различни полезни предмети за ежедневието!

Скъпи деца и възрастни в община Благоевград, заедно можем да направим града и страната ни по-чисти и да гарантираме оптималното използване на природните ресурси!

Впуснете се в надпревара, от която всички печелят!

Всички училища ще събират разделно пластмасови бутилки от напитки в кошчетата, които специално им раздадохме за това. Всяка седмица ще събираме и претегляме предадените отпадъци, част от кампанията, и ще отчитаме временните резултати в нашата фейсбук страница – официалният канал за комуникация по кампанията!

Разбира се, училищата, които предадат най-много разделно събрани пластмасови бутилки от напритки до 3 л., ще спечелят големи награди, които учениците сами ще изберат с анонимно онлайн гласуване.

Пожелаваме успех на кампанията и чиста околна среда!

Вижте тук ПЪЛНИТЕ ПРАВИЛА НА КАМПАНИЯТА.

Вижте няколко онлайн урока за рециклирането в нашия Youtube канал, както и още много интересна и полезна информация в нашите website,  Facebook и Instagram канали, и ни последвайте!

Следете временните резултати с нашата Facebook страница!