Еко Партнърс представи иновация на XI Зелен форум на сп. Мениджър

Еко Парнърс България АД беше основен партньор на единадесетото издание на Зеления форум на списание „Мениджър“, което се проведе на 24 септември тази година. Амбицията на Европа за въглеродно неутрална и кръгова икономика до 2050 г. остава основно послание в предложения от ЕК фонд за възстановяване Next Generation EU. Водеща тема на събитието беше готовността на България да участва активно в Зелената сделка. Сред основните лектори на форума бяха представители на местни и европейски институции, както и експерти на организации и компании с доказано добри практики в управлението на ресурси. Събитието се проведе в три панела, всеки с различна тематика.

Еко Партнърс България АД взе участие във втория панел, чийто предмет на дискусия беше гласът на бизнеса за устойчиво управление на зелената промяна. Не само засегнахме темата за нови решения и технологии за оползотворяване на отпадъци, но и имахме възможността да предствим едно такова иновативно технологично решение за разделно събиране и оползотворяване на стъклени опаковки, което улеснява работата на заведенията. Машината спестява усилия и време на заведенията в процеса на разделно събиране на отпадъци.  Нашата организация не само предоставя машината безвъзмездно, но и осигурява извозването и рециклирането на натрошеното стъко. За по-подробна информация може да видите тук.

Запис от панел 2 на събитието можете да видите в YouTube, като последвате линка долу. Участието на Еко Партнърс започва след 13’30“.