Стартираме кампания „Еко Училище“

Тази година, заради мерките във връзка с Covid-19, образователният процес премина през много промени и се наложи бързо да се адаптира към работа в дистанционна форма. Провеждането на образователни дейности в училищата и детските градини от външни лица пък е ограничено. За щастие образованието се модернизира и се адаптира към новите условия на работа, като започна да използва все повече и различни виртуални платформи и формати, които позволяват знанията да достигат до учениците по-лесно и без физическото присъствие на преподавателя пред учениците.

Покрай непредвидената обстановка, която новият вирус създаде в здравеопазването и образованието, обаче, не бива да забравяме за екологичните проблеми, които ни заобикалят. Натрупването на отпадъци, особено след рязкото нарастване на употребата на еднократни хигиенни материали, за жалост е един от тях, а екологичното образование е все по-необходимо и актуално.

Представяме ви кампания „Еко Училище“!

Ние, Еко Партнърс, съвместно с всички общини, които обслужваме, провеждаме образователна кампания „Еко Училище“. Чрез видео уроци, които ние сме разработили, учениците и децата в последни групи на ДГ ще получат знания за отпадъците. Общините ще разпространят до всички училища и детски градини в населените места нашите образователни видео уроци, като така заедно ще участваме в изграждането на едно по-осъзнато и отговорно към околната среда младо гражданско общество. Най-хубавото е, че учениците ще получат знанията, които сме приготвили специално за тях, въпреки всички ограничения!

Защо и как да се изхвърлят разделно отпадъците от опаковки, какво се случва с отпадъците след като бъдат събрани разделно, в какво могат да се превърнат те, след като бъдат рециклирани, и как можем да използваме по-малко опаковки за еднократна употреба са въпросите,  на които децата ще получат отговори от видео уроците на Еко Партнърс.

С тази кампания, с която ще достигнем до десетки хиляди български деца, също така, заедно с нашите общини, ще отбележим Европейската седмица за намаляване на отпадъците!

Екологичното образование е наш приоритет. Всяка година провеждаме образователни кампании в общините, в които работим. Все повече залагаме на алтернативни методи за предаване на знания и мотивиране на населението за опазване на околната среда. Вижте други наши актуални дейности в сайта ни и нашата фейсбук страница.