Старт на кампания във всички училища в община Габрово

Стартираме образователна кампания във всички общински училища в община Габрово! С кампания „Дай PET: Училищна надпревара“ мотивираме ученици, учители, ръководство и целия персонал на училищата в общината да обърнат специално внимание на пластмасовите бутилки от напитки до 3л.

В края на 2021 г. беше приета Наредбата за намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда, която е в сила от началото на тази година! Тя залага изискване за подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. и точно върху тях ще се спрем в тази кампания! 

С кампания „Дай PET: Училищна надпревара“ целим да съберем разделно абсолютно всички пластмасови бутилки от напитки, които ще се генерират като отпадък в периода от 15 ноември до 15 декември тази година в община Габрово, като по време на кампанията ще  разясним смисъла и ползата от разделното събиране на този тип отпадък, както и на останалите отпадъци от опаковки.

Пластмасовите бутилки от напитки са един от най-масово разпространените отпадъци, замърсяващи природата! А материалите, от които са направени, са ценна суровина, която, когато се рециклира, може да се превърне в безброй и най-различни полезни предмети за ежедневието!

Скъпи деца и възрастни в община Габрово, заедно можем да направим града и страната ни по-чисти и да гарантираме оптималното използване на природните ресурси!

Впуснете се в надпревара, от която всички печелят!

Разбира се, училищата, които предадат най-много разделно събрани пластмасови бутилки от напритки до 3 л., ще спечелят големи награди, които учениците сами ще изберат с анонимно онлайн гласуване.

Всички училища ще събират разделно отпадъците от опаковки в кошчета, които специално им раздадохме за това. Всяка седмица ще събираме и претегляме предадените отпадъци, част от кампанията, и ще отчитаме временните резултати в нашата фейсбук страница – официалният канал за комуникация по кампанията!

Пожелаваме успех на кампанията и чиста околна среда!

Вижте няколко онлайн урока за рециклирането в нашия Youtube канал, както и още много интересна и полезна информация в нашите website,  Facebook и Instagram канали, и ни последвайте!

Следете временните резултати с нашата Facebook страница! 🙂