Хамбургер Рисайклинг Груп и Еко Партнърс България отбелязват 5 години от началото на партньорството си у нас

През декември тази година европейският лидер в рециклирането на хартии и опаковки ХАМБУРГЕР РИСАЙКЛИНГ ГРУП и българската компания за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ отбелязват пет години от началото на съвместната си работа у нас. Успешното партньорство между двете организации е в сферата на разработването на различни ефективни и икономически изгодни решения и системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Съвместната им работа започва още със създаването на ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ и гарантира прилагането на най-високите световни стандарти в бранша у нас.

ХАМБУРГЕР РИСАЙКЛИНГ ГРУП е световен лидер в събирането, третирането, транспортирането и продажбата на рециклируеми суровини. Над 1600 експерти работят в компанията в 13 страни в Европа и Азия.

ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ е най-новата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки на българския пазар, учредена през 2016 г. от екип от професионалисти с дългогодишен опит в тази сфера. С над 15 % пазарен дял за тези 5 години, организацията е най-бързо развиващата се в бранша у нас.

От създаването си до днес ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ е изградила системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки в 20 общини на територията на страната, с общо обхванати в системи за разделно събиране над 800 000 жители, обслужвани от над 3 700 броя съдове за разделно събиране с общ обем над 6 200 000 литра, които се обслужват и с помощта на ХАМБУРГЕР РИСАЙКЛИНГ ГРУП. Сред корпоративните клиенти на двете компании са Зора М.М.С. ООД, Евромастер Импорт-Експорт ЕООД, Сапир България ООД, Ви Джи Еф ООД, МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД, Максима България ЕООД, Кроношпан България ЕООД, ЙАФ България ЕООД, Техномаркет България ЕАД, Дайхман търговия с обувки ЕООД, Амперел ООД, Орно АД и много други.