"Да изчистим Дунав заедно" край Белене

15 юни, 2022, 10:30
Скъпи приятели, кампания „Да изчистим Дунав заедно“ продължава по поречието на река Дунав в град Белене на 15 Юни от 10:30 в местност ХТК - рибарско селище.
Отиди към събитието във FB -> тук
Чрез кампанията насърчаваме опазването на водите и бреговете от замърсяване, както и разделното събиране на отпадъците, като основен начин за предотвратяване на замърсяването.
По време на кампанията ще почистим брега на реката от отпадъци, а всички участници в почистването ще имат възможност да се включат в интересни образователни игри и викторини, да се насладят на разходка с каяк по Дунав, както и да участват в забавен фотоконкурс, от който ще имат шанса да спечелят фотоапарат за моменти снимки. 📸 🤩
Акцията се осъществява с домакинството и подкрепата на Община Белене.
Приготвили сме разнообразни награди за участниците, предоставени от Еко Партнърс България АД, Басейнова дирекция "Дунавски район", Waste Free Oceans, Каяк клуб-Свищов, с любезното участие на х-л Престиж, гр. Белене.
Кампания „Да изчистим Дунав заедно“ ще продължи до м. ноември, като в нея ще обединим хиляди българи около целта ни – по-чиста околна среда за всички!
Вижте повече за кампанията и правилата на фото-играта тук: https://bit.ly/3GLFDjY
Очакваме ви на бреговете на любимата река!
Партньори в кампания "Да изчистим Дунав заедно":
Еко Партнърс България АД - https://www.facebook.com/EcoPartnersBulgariaAD
Басейнова дирекция "Дунавски район" - http://www.bd-dunav.org/
Каяк клуб-Свищов - https://www.facebook.com/KayakSvishtov
Waste free oceans - https://www.wastefreeoceans.org/