"Да изчистим Дунав заедно" край гр. Свищов

29 юни, 2022, 17:30
Всяка година на 29 юни 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа, които разчитат на нея.
🌊 За да почетем този ден, организираме кампания "Да изчистим Дунав заедно" - своеобразен фестивал с най-различни активности, измежду които почистване на редица локации по бреговете на Дунав, провеждане на образователни и информативни дейности за ползата от разделното събиране на отпадъци, като начин да опазваме природата чиста, каране на каяци, за да я обикнем още повече и да се вдъхновим за ежедневни действия за чиста природа!
Досега проведохме 2 събития, част от кампанията - 5 юни в с. Долни Вадин и 15 юни - край гр. Белене, а на самият Международен ден на р. Дунав, ви каним край гр. Свищов!
Елате на
👉 29 юни от 17:30 ч. в местност „Паметниците“ край гр. Свищов,
за да споделим богата програма от активности с вас!
♻️ Носете минимум 1 кг. разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, за да участвате в томбола, от която може да спечелите ....
🎈полет с балон!
Да, точно така, специално за този важен за нас ден, ви подаряваме това вълнуващо преживяване! 45-ма от вас ще имат възможността да видят Дунавския бряг от въздуха!
🚣‍♂️ А, ако въздухът не е вашата стихия, то ви подаряваме незабравимо водно преживяване – разходка с каяк в Дунав! За да се слеете с природата и по един различен начин да опознаете реката и красотата и отмората, които тя предлага, а защо не и да намерите ново хоби? Всичко това могат да ви дадат нашите приятели от Каяк клуб Свищов! Горещо го препоръчваме!
🤓 За деца и възрастни сме подготвили множество забавни образователни дейности!
🌍 Разбира се, ще почистим цялата местност от отпадъци – придошли от водите на реката или попаднали там по друг начин! Но важното е да оставим мястото още по-хубаво, отколкото сме го намерили! И да се влюбим в опазването на околната среда!
Всички годни за това отпадъци ще бъдат рециклирани!
И още изненади!
🗓 Програмата за деня:
17:30-18:00 – посрещане на посетителите, приемане на отпадъците, томбола за полет с балон
18:00-18:30 - почистване на местността
18:30-19:30 – образователни игри и дейности с малки и големи
18:30-20:00 – паралелно с горните дейности полет с балон по график с късметлиите
19:00-20:00 – кръгчета с каяк близо до брега за желаещите
20:00-21:00 – спускане с каяк от брега при „Паметниците“ до о-в Вардим, излизане от вода при с. Вардим. Организиран транспорт за връщане от с. Вардим до „Паметниците“ или гр. Свищов. *Необходимо е предварително записване. Пишете ни съобщение на и-мейл office@ecopartners.bg или до fb страницата на Еко Партнърс.
🤩 Елате за едно незабравимо събитие!
🎁 Всички дейности са подарък за посетителите!
---------------------------------------
29 юни, сряда, 17:30 ч. в местност „Паметниците“, край гр. Свищов.
---------------------------------------
🤝 Кампанията се организира от Eко Партнърс България и Басейнова дирекция „Дунавски район“, с подкрепата на фондация Waste free oceans и партньорството на Каяк клуб Свищов.
Еко Партнърс България АД - https://www.facebook.com/EcoPartnersBulgariaAD
Басейнова дирекция "Дунавски район" - http://www.bd-dunav.org/
Каяк клуб-Свищов - https://www.facebook.com/KayakSvishtov
Waste free oceans - https://www.wastefreeoceans.org/
Присъединете се към събитието във FB, като кликнете върху картинката: