Еко Партнърс продължава нормално своята дейност!

Уважаеми членове, партньори, контрагенти и съмишленици,

Благодарим Ви!

Последните 3 седмици бяха тежки и изпълнени с първоначален шок, а впоследствие гняв от конкретно преднамерено действие, което се опита да спре устрема, с който заедно наложихме промяна в системата за оползотворяване на отпадъците от опаковки. Бихме искали да Ви уведомим, че към днешна дата опитите „Еко Партнърс България“ АД да бъде дискредитирана и подложена на скоростна, безпрецедентна саморазправа, бяха спрени от българския съд (моля, вижте прикачения файл).

С издадения акт съдът спря изпълнението на решението на министъра и в резултат на това Еко Партнърс продължава нормално своята дейност. Това ни позволява и да реализираме всички свои проекти и инициативи, които сме започнали и които са единствените по рода си в България. От правна страна Ви уведомяваме, че възможността за обжалване на издаденото определение за спиране не влияе върху неговото изпълнение, т.е. от днес се възстановява първоначалното положение от преди издаването на акта и разрешението за дейност на Еко Партнърс Бългтария АД е напълно валидно за срока, за който е продължено – 31.12.2026 г.

В допълнение Ви информираме, че днес екипът ни проведе официална среща с г-н Борислав Сандов – министър на околната среда и водите, на която запознахме новото ръководство с казуса. Получихме уверение, че Министерството на околната среда и водите няма да допусне ситуацията да рефлектира върху нашите членове по никакъв начин. Министърът пое ангажимент да проучи казуса в детайли и да излезе с конкретно становище в близките дни. Получихме разбиране относно сериозността на ситуацията и абсурдното положение, в коета са поставени фирмите и общините, особено в последния месец на годината и последните дни на служебния министър. Оперативният подход на г-н Борислав Сандов е силен положителен знак и ние сме сериозно обнадеждени, че ситуацията ще бъде оценена адекватно и отговорно, за което изказваме официалната си благодарност към него и екипа му.

Не отстъпихме и не се отказахме дори за миг да изпълняваме нашите задължения към Вас и всички 20 на брой общини. От създаването си през декември 2016 г. до днес „Еко Партнърс България“ АД е изградила системи за разделно събиране на отпадъците от опаковки в цялата страна, които обхващат над 800 000 жители, обслужват над 3 200 броя метални съдове за разделно събиране с общ обем от 5 400 000 литра. Инвестирахме над 3 000 000 лева в проекти и дейности, свързани с дигитализирането и подобряването на разделното събиране в България. Факт, който за този кратък период не е постиган и съвсем ясно ни отличава от останалите.

Всичките ни усилия и проекти са реализирани благодарение на Вас, нашите членове и партньори. Доверието Ви означава много, защото изминалите няколко години заедно „събудихме“  една „заспала“ система. Точно поради този факт, ние ще продължим и винаги ще Ви предоставяме най-добрите условия и услуги.

„Еко Партнърс България“ АД  винаги е спазвала законите и разпоредбите, действащи на територията на Република България и Европейския Съюз. Това е и причината да отстояваме правата си чрез всички позволени средства, за да продължим да Ви предлагаме иновативни, ефективни и икономически изгодни решения, както и подобрени системи за разделното събиране и рециклиране на отпадъците от опаковки.

Заедно можем повече!

С уважение!