Кампания „Дай „Pet““ ще раздава награди в училищата в община Горна Оряховица

След страхотния старт на кампания „Дай „Pet“: Училищна надпревара“ в община Габрово, където 11 училища рециклираха 1 260 кг. отпадъци и си спечелиха страхотни награди, казваме „Дай „Pet““ и на община Горна Оряховица.

През целия месец март тази година 10 училища в гр. Горна Оряховица и по-малките населени места в общината, ще събират пластмасови бутилки от напитки, в голяма училищна надпревара за спечелването на награди по избор на стойност до 1000 лв.

Скъпи училищни настоятелства, ученици и радители в община Горна Оряховица, запретвайте ръкави и започнете от сега да събирате празни пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 л. Дайте силен старт на кампанията във Вашето училище!

Разбира се, училищата, които предадат най-много разделно събрани пластмасови бутилки от напитки до 3 л., ще спечелят големи награди, които учениците сами ще изберат с анонимно онлайн гласуване.

Всички училища ще събират разделно отпадъците от опаковки в кошчета, които специално им раздадохме за това. Всяка седмица ще събираме и претегляме предадените отпадъци, част от кампанията, и ще отчитаме временните резултати в нашата фейсбук страница – официалният канал за комуникация по кампанията!

Пожелаваме успех на кампанията и чиста околна среда!

В края на 2021 г. беше приета Наредбата за намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда, която е в сила от началото на 2022 г.! Тя залага изискване за подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. и точно върху тях се спираме в тази кампания! 

С кампания „Дай „Pet“: Училищна надпревара“ целим да съберем разделно абсолютно всички такива бутилки, които ще се генерират като отпадък в периода до 31-ви март тази година в община Горна Оряховица, като по време на кампанията ще  разясним смисъла и ползата от разделното им събиране и рециклиране, както и на останалите отпадъци от опаковки.

Вижте няколко онлайн урока за рециклирането в нашия Youtube канал, както и още много интересна и полезна информация в нашите website,  Facebook и Instagram канали, и ни последвайте!

Следете временните резултати с нашата Facebook страница!  

Запознайте се с ПЪЛНИТЕ ПРАВИЛА НА КАМПАНИЯТА!