Образователното ни турне започна с Варна и Благоевград

Първите училища, които посетихме като част от кампанията „За по-чисто училище“, бяха във Варна и Благоевград.
Варненските Средно училище с езиково обучение „А. С. Пушкин“, ОУ „Захари Стоянов“ и НУ „Васил Левски“ и благоевградските 7 СОУ „Кузман Шапкарев“ и 11 ОУ „Христо Ботев“ ни бяха домакини този месец. Срещнахме се с едни прекрасни деца – много ученолюбиви, много знаещи и много загрижени за околната среда. Представихме им основните екологични проблеми свързани с масовото разпространение на опаковките, необходимостта те да се рециклират и правилата за разделното им изхвърляне. Предоставихме на училищата жълти и зелени кошчета, които да бъдат разположени в класните стаи и коридорите, за да бъдат децата максимално улеснени и да си създадат навика да изхвърлят разделно.
Благодарни сме и на техните учители, които организираха образователните срещи за учениците – изключителни преподаватели и преди всичко хора, които вдъхновяват децата с любов и всеотдайност. С най-голямо удоволствие ще продължим сътрудничеството си с тях за създаване на екологично мислене у децата. 

Всички деца получиха подаръци от Еко Партнърс – тениски или текстилни торбички, и специални бои, с които ще могат да нарисуват своето еко послание върху тях. Ще споделим с вас в нашите сайт и фейсбук страница някои от рисунките, които най-много ни впечатлиха.

Продължаваме срещите си с ученици и в останалите ни цветни общини.