Пункт за разделно събиране на отпадъци започва работа във Велико Търново

От днес започва работа дългоочакваната площадка за разделно събиране на отпадъци, която изградихме съвместно с община Велико Търново.

Жителите на гр. Велико Търново и общината ще могат от днес да предават на нея разделно събрани отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса, метал и стъкло.

С помощта на електронна везна, снабдена със специализиран софтуер, разработен от нас, всички посетители на пункта ще могат да претеглят разделно събраните от домакинството им отпадъци от опаковки. Срещу предоставяне на партидния номер на имота си, всеки ще получи уникален чип, с който ще може да се идентифицира всеки път, когато посещава пункта. В софтуера ще се натрупват всички количества разделно предадени отпадъци от опаковки от съответните материали за всеки съответен партиден номер. На базата на всички предадени количества разделно събрани отпадъци за годината, ще може да бъде направена отстъпка от годишната такса смет.

Площадката се намира в промишлена зона „Дълга лъка“, на ул. Дълга лъка № 9 Б, а жителите на община Велико Търново могат да я посещават от понеделник до събота – от 8:30 до 17:00 ч.

Всеки ползвател на софтуера може да прави справки за натрупани до момента количества разделно предадени отпадъци от опаковки, като посети този линк.

Убедени сме, че стимулите, които община Велико Търново предлага на жителите си, значително ще подобрят информираността и мотивацията за разделно събиране на отпадъците!