Световен ден на околната среда в НДК

Световният ден на околната среда беше отбелязан вчера в Националния дворец на културата в присъствието на над 100 деца. Темата на тазгодишното честване на деня е „Да победим замърсяването с пластмаса“. 

Организаторите на събитието – РИОСВ-София и НДК, бяха изготвили интересна програма, включваща занимателни, образователни игри, които показаха на децата как може да се оползотворяват ненужните пластмасови опаковки. Талантливи ученици от ОУ „Васил Левски“, гр. Правец, изпълниха песни – поздрав за всички присъстващи. Водещият – актьорът Цветомир Иванов, направи събитието много весело, а Еко Партнърс зарадва всички деца с подаръци. 

Специален поздрав по случай деня на околната среда отправиха директорът на РИОСВ – София – инж. Ирена Петкова, председателят на Съвета на директорите на НДК – Борислав Велков, както и Ивелина Василева – председател на Комисията по околната среда и водите в 44-тото Народното събрание. 

Децата бяха поканени да разгледат арт инсталациите, направени от пластмасови опаковки, които красят централното фоайе на НДК като част от кампанията „re:НДК-Рециклирай! Културно е.“ 

Участие в събитието взеха и представители на Лесотехническия университет, Фондация „Дивите животни“, Сдружение „Дива природа Балкани – Изследовател“, Клуб „Скорец“ към Биологическия факултет на Софийски университет, ученици и студенти от град София и Софийска област.

С това събитие отново насочихме вниманието си към все по-наболяващата тема за замърсяването на планетата и в частност с пластмасови отпадъци. Както г-жа Василева отбеляза: „децата са най-добрите посланици на зелените идеи”. Ние от Еко Партнърс силно вярваме в това и продължаваме с любов да влагаме енергията си в името на по-чисто бъдеще, което ще изградим с нашите малки еко партньори.

Снимка: МОСВ