Умни контейнери в действие

Скъпи приятели, минаха едва два месеца от зараждането на идеята за партньорство с екипа на проект ConnectedBin, финансиран в рамките на CLIMATE-KIC ACCELERATOR BULGARIA’ 2017, а вече можем да се похвалим, че започнаха тестовите изпитания по проекта.

В наши контейнери в град Перник бяха монтирани 7 устройства, които проследяват различни показатели за състоянието им – ниво на запълненост, местоположение, температура в контейнера и др. Вече можем в реално време да получаваме сигнали при всяка промяна – преместване, вдигане, изпразване и др. Технологията навлезе в период на реално изпитване и се надяваме, че устройствата ще докажат своята надеждност и ползи за нашата работа. Така контейнерите на Еко Партнърс вече ще са не само красиви, но и умни. Ще можем да оптимизираме технологични, човешки и финансови ресурси по обслужването им, да спестим вредни емисии във въздуха, свързани с него, и неприятни гледки и затруднения от препълването им.

Пожелаваме лек тестов период за нашите партньори от ConnectedBin и да можем скоро да се похвалим с още по-голям напредък.