„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Мащабната кампания за почистване в община Благоевград – „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, отново обединява благоевградчани в една обща кауза.

На 14 май от 10.00 часа официално ще бъде поставено началото на голямото почистване.

След дълго прекъсване, екипът на кмета Илко Стоянов възобновява кампанията, като тази година тя ще премине под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Стартът ще бъде даден от министър Сандов и г-н Стоянов на пл. „Народни будители“ (пространството между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом), където ще има и разположена шатра с необходимите материали за почистването, както и подаръци, осигурени от Еко Партнърс.

Шатри ще бъдат поставени и в началото на алеята в парк „Бачиново“, пред централния вход на стадион „Христо Ботев“, в зелените площи при общежитията на Американски университет в България, в кварталите „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“), кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител), кв. „Грамада“ (пред Китайския мол), кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“).

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е кампания за разделно събиране на отпадъци, чиято цел е да обедини жителите на Благоевград в една обща кауза, а именно поддържането и превръщането на града в по-приятно и чисто пространство.

 Община Благоевград и Еко Партнърс подсигуряваме всички необходими материали за почистването като ръкавици и чували. Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци – до съдовете за разделно събиране.

Ние ще извозим и рециклиране годните за това отпадъци.

Призоваваме благоевградчани да бъдат съпричастни към опазването на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Всички жители на Благоевград, които ще се включат в зелената кампания, могат да изпращат снимки от местата, на които чистят, на e-mail: chistizelenblagoevgrad@gmail.com.  Същите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Благоевград и сайта www.blagoevgrad.bg.