Eco Partners App – дигиталният помощник в разделното събиране

Рециклирането е възможно, единствено ако отпадъците се събират разделно – и то правилно! Колкото и лесно да звучи на теория, разделното събиране на отпадъци от опаковки все още е предизвикателство пред обществото ни, което не трябва да подценяваме. Но нашата работа е насочена именно към справяне с това предизвикателство!

Създадохме мобилно приложение, което ще улесни максимално гражданите в разделното събиране. Представяме ви Eco Partners App – проект, който нашата организация разработи, за да запълни липсите по отношение на информираност и разбиране за разделното събиране на отпадъци от опаковки, като едновременно с това го модернизира, дигитализира и направи процеса достатъчно увлекателен, че да ангажира и задържи вниманието.

С Eco Partners App ви даваме информация за различните видове опаковки и как и къде е правилно те да бъдат изхвърлени. И при това я даваме по интересен иновативен начин – при сканиране на баркода на опаковката. Освен това в приложението потребителят може да види на карта всички наши жълти и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки в нашите общини и да намери най-близките до него такива. Така по един достъпен и увлекателен начин, всеки потребител ще разполага със знанието за правилно разделно събиране на отпадъците. В приложението може и много бързо и лесно да ни подавате сигнали, свързани с нашите контейнери.

Основните функции на приложението Eco Partners App са:

СКАНИРАНЕ

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка, в приложението получаваме информация относно материала на дадената опаковка, съответно и може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери на ЕП – респективно, ако това е възможно, в кой точно.

ЛОКАЛИЗИРАНЕ

За да е от още по-голяма полза за потребителите си, приложението си служи с локацията на устройството, от което се използва, за да изчисли къде може да бъде открит най-близкият контейнер на Еко Партнърс. В допълнение към това, съвсем улеснено е и подаването на сигнали за контейнерите ни.

ПРАВИЛА

Повишената информираност стои в основата на приложението, ето защо за всеки потребител е достъпен и кратък образователен гайд, който да напомня какво може и не може да се изхвърля в цветните контейнери, какви стъпки да бъдат изпълнени преди изхвърляне на дадената опаковка и къде.

И понеже всяко начало е трудно без малко помощ от приятел, екипът ни ви приканва да станете още по-активна част от промяната, като ни помогнете с набирането на възможно най-много продукти в базата данни и се впуснете в една луда надпревара по… сканиране.

На 2 ноември стартираме едномесечна кампания за събиране на възможно най-много продуктови баркодове в базата данни на приложението, в която ще раздаваме страхотни награди!

Добавяйте баркодове, а ние ще ви се отблагодарим с мнооого награди, които дори ще можете да си изберете сами!

Страхотните награди, за които ще може да участвате, са осигурени от нашите партньори:

Bioderma, Banditto Headwear, Storytel и Ozone.

Играта е толкова зарибяваща, а наградите са толкова готини, че ще искате да добавяте още и още баркодове!

Свалете приложението ни безплатно от Google Play и App Store.

Нека заедно развием този инструмент за по-чиста околна среда, с който на всички ще ни бъде лесно и приятно да си служим. Бъдете наши еко-партньори!

 

Вижте пълните правила на кампанията и всички награди, които можете да спечелите, тук.

 

* Официалният канал за комуникация, свързана с приложението и кампанията, е нашата facebook страница. Следете я, за да сте наясно с актуалните новини 🙂