С мобилен пункт ще подобрим разделното събиране в община Велико Търново

С още една инициатива ще подобрим разделното събиране на отпадъци от опаковки в община Велико Търново!

От този уикенд започва работа мобилен пункт за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Ще разпознаете хубавия бус на Еко Партнърс, който през съботните и неделните дни по график ще посещава всички жилищни райони на гр. Велико Търново.

Бусът, както и площадката за разделно събиране в район „Дълга лъка“, която започна работа януари т.г., е снабден с кантар и специализиран софтуер.  Също както на площадката, в буса по партидата на имота на всяко домакинство, предаващо разделно събрани отпадъци от опаковки, ще се натрупват количествата предадени отпадъци.  

При достигане на 150 кг. разделно събрани и предадени отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса, метал и стъкло се формира отстъпка за такса смет на съответния партиден номер – 30% от компонента за сметосъбиране и сметоизвозване.

Вярваме, че заедно с община Велико Търново създаваме все по-добри условия за разделно събиране в общината, и че успяваме да мотивираме жителите да са активни!

Тази събота пунктът ще е последователно в кварталите „Картала“, „Колю Фичето“, „Бузлуджа“, парк „Дружба“, кв. „Варуша“ и край Царевец.

Всеки ползвател на софтуера може да прави справки за натрупани до момента количества разделно предадени отпадъци от опаковки, като посети този линк.

Месечният график на мобилния пункт е следният: